Waar moet ik op letten bij het kopen van LEDverlichting?
Blog

Waar moet ik op letten bij het kopen van LEDverlichting?

Ja! Je hebt de keuze gemaakt om over te stappen naar LEDverlichting. Waarschijnlijk heb je de keuze gemaakt na het lezen van deze blog. Nu kijk je rond en weet je eigenlijk niet waar je op moet letten. Prijsverschillen zijn groot, lumen, kelvin en vaak kan je niet zien of je een lamp van goede kwaliteit koopt of niet. Wij geven hieronder een aantal tips waar je op kan letten om de juiste aankoop te doen. 

1. De fitting van de lamp

Een makkelijke manier om gelijk al een aantal LEDlichtbronnen uit te sluiten is om te kijken naar de fitting van de lamp. Staat deze wel gelijk aan de fitting van het armatuur dat bij jou thuis hangt of staat. Kijk hier dus goed naar voor je verder gaat naar de volgende stappen.  

2. Dimbaar of niet dimbaar? 

Wil jij jouw lamp kunnen dimmen of niet? Niet elke LED-lamp is dimbaar in tegenstelling tot halogeen. Daarnaast moet je rekening houden dat LED-lichtbronnen niet te dimmen zijn door halogeendimmers en dat je hiervoor een LEDdimmer moet aanschaffen. Gelukkig is het installeren van een LED dimmer redelijk gemakkelijk en kan je snel eventueel al je LEDverlichting installeren. 

3. Wat is kelvin? 

Kelvin is de kleurtemperatuur van een lamp. Vaak zijn kleurtemperaturen voor particulier gebruik tussen de 1800 en 4000 kelvin waarbij 1800 kaarslicht-warm is en 4000-wit licht. Doorgaans kiezen mensen voor hun interieur een kelvin-waarde onder de 2700. Mocht je overigens thuiswerken dan kan je ervoor kiezen om en lamp te selecteren die in kelvinwaarde veranderd kan worden (dim to warm). Zo kan je ervoor kiezen om op een plek te werken, relaxen, en dineren. Dit kan je bijvoorbeeld doen bij de Andy en Bendy

4. Wat is Lumen? 

Lumen is de waarde die aan de lichtsterkte wordt gegeven. Omdat LED-verlichting veel minder Watt(W) nodig heeft om tot dezelfde lichtsterkte te komen, wat LEDverlichting heel duurzaam maakt, wordt hier nog wel eens een fout gemaakt. Ga daarom altijd goed na hoeveel lumen jouw halogeenlamp of gloeilamp geeft zodat je daarna een mooie LEDlamp of designlamp kan aanschaffen met dezelfde lichtsterkte. 

Nu heb je meer houvast om gerichter een aankoop te doen. Mocht je nou naar aanleiding van dit blog nog vragen hebben dan horen we dat natuurlijk graag. Je kan dan contact met ons opnemen via de chatfunctie of het contactformulier

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *