Workshop en cursus
Blog

Workshop en cursus

Altijd al afgevraagd hoe wij onze producten, en dan met name lampen, maken? Binnenkort gaan we bij Tolhuijs workshops geven om te laten zien hoe wij te werk gaan. Bekijk daarom hieronder welke producten we zullen laten zien en hoe we te werk gaan. 

Bij Tolhuijs houden we van duurzaam ondernemen en proberen we zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken om ook duurzamer te leven. Dit hebben wij geprobeerd te stimuleren met Van Zooi naar Mooi en met de Duurzame Scheurkalender. Nu gaan we nog een stapje verder door onze manier van assembleren, houtbewerken, schroeven, knutselen, plakken, en vouwen te laten zien. Het mooie is, je mag wat je hebt gemaakt houden. 

Fleslamp

Een van onze mooiste DIY projecten. De Fleslight is een product dat staat beschreven in Van Zooi naar Mooi en is nu een product opzichzelf. Je krijgt tijdens de workshop alle benodigdheden om de lamp te maken. Uiteraard heb je de mogelijkheid om de lamp zoveel mogelijk naar je hand zetten. Je eigen design helemaal zelf gemaakt!

HOOK'd

De HOOK'd is een mooi verhaal. Wij hebben hiervoor een ingenieus systeem bedacht waardoor je de lamp gemakkelijk in elkaar kan zetten. 'Helaas' zijn er maar twee soorten haakjes, zwart met koper en wit met koper, en is er qua kleur weinig variatie. Uiteraard kunnen we veel qua vorm en samenstelling. 

Spool

Ons allereerste product. De Spool is begonnen als hanglamp en heeft later nog een variatie gekregen als vloerlamp en als wandlamp. Bij de Spool ga je leren hoe je de lamp van lege lashaspel helemaal tot hanglamp, vloerlamp, of wandlamp maakt. Je zal de elektronica in elkaar zetten, het lasdraad eromheen wikkelen, en de lamp verder assembleren. Klaar om jouw eigen Spool te maken? 

Sphere

De Sphere is een puzzellamp. Drie lashaspels, ja die van de Spool, worden inelkaar gezet en aan elkaar vast gemaakt. Als je de Sphere gaat maken ga je echt met gereedschap aan het werk om de stukken metaal aan elkaar vast te maken. 

Kartonlamp

De Kartonlamp DiY is gemaakt van 'knipafval' van de HOOK'd doos. Door deze stukken te gebruiken, in te snijden, en aan een mal vast te maken krijg je een eigen, lichte, duurzame, hanglamp. 

Wij zijn enthousiast om te laten zien hoe onze producten tot stand komen en hoe de mensen in de sociale werkplaatsen en gevangenissen te werk gaan. Heb jij dat nou ook en wil je graag een eigen Tolhuijs product maken? Laat het ons zo snel mogelijk weten zodat we je kunnen laten aansluiten in de eerstvolgende workshop!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *