Sign in

close

Registering for this site allows you to access your order status and history. Just fill in the fields below, and we’ll get a new account set up for you in no time. We will only ask you for information necessary to make the purchase process faster and easier.

Create an Account
Klantwaardering 4,8/5 Gratis Transport vanaf €50,- 2 Jaar Garantie Duurzaam Verantwoord 30 dagen retourbeleid

Tolhuijs' Visie

Dutch Design with a Story

Tolhuijs ontwerpt via de omgekeerde wereld. Wij maken geen ontwerp en voegen daarna de materialen toe zoals meeste ontwerpers doen. Wat we voor handen hebben, is ons startpunt. Hierbij ontwerpen we vanuit het materiaal en de productie mogelijkheden, met als resultaat een voor de klant interessant product. Tolhuijs’ stijl wordt gekenmerkt als ‘simpel, stoer en eerlijk’. De materialen zijn zichtbaar, naast verven wordt niets verdoezeld.  

Bij Tolhuijs hebben designs een dubbele betekenis. Onze SPOOL is niet zomaar de zoveelste lamp op de markt, onze FENCY is niet zomaar een stalen raster. Voordat producten in ons assortiment worden geplaatst hebben ze een compleet andere doel gehad en waren klaar voor de schroot. Wij zorgen er voor dat deze materialen een langer en beter leven kunnen hebben.

Van afval naar grondstof

Waarom recyclen, als je ook kan upcyclen? Het materiaal is nog goed genoeg om nieuwe producten van te maken, als je er maar creatief naar kijkt. Dat is waar wij bij Tolhuijs heel goed in zijn!   

Wij willen laten zien dat afval ook een grondstof kan zijn. Zo proberen we producenten en consumenten meer bewust te maken dat je door een beetje creatief te zijn nog heel wat kan maken met een afval product. Zo veel zelfs dat je het als design in je huiskamer wilt hebben. Zo transformeert Tolhuijs pallets in samenwerking met zijn partners hoogwaardige houten planken die gebruikt wordt voor onder andere onze  tafelbladen en plankjes voor de  FENCY.

 

Sociale productie.

Goed voor de maatschappij

De productie van ons assortiment wordt zo veel mogelijk in sociale werkplaatsen en gevangenissen gedaan. We willen deze personen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans geven om zich opnieuw te integreren in onze samenleving, en hen zo ook op een creatieve manier opwaarderen in onze maatschappij.  

Een mooi voorbeeld is een ex gedetineerde die we reïntegreerden in de samenleving. Tijdens zijn gevangenisstraf behaalde hij - door het produceren van o.a. onze tafelpoten - zijn lasdiploma. Dankzij zijn lasdiploma en vele jaren ervaring kon hij direct aan de slag bij een van onze afval-staal leveranciers. Op deze manier maakt een ex gedetineerde de beste kans op herintegratie in de samenleving en kunnen we de recidiven verminderen.

Bastiaan Tolhuijs

(CPO) Circulair Product Ontwerper (Amsterdam)

Bastiaan Tolhuijs (1986) is een Nederlandse ontwerper, gespecialiseerd in het upcyclen van afvalmateriaal. Vroeger speelde hij op school al in de papierbak dat hij op zoektocht was naar schatten uit verloren tijden. Hoewel hij inmiddels wel volwassen is geworden, is hij zijn fascinatie voor afvalmateriaal nog niet ontgroeid. Bastiaan doet niets liever dan de wereld laten zien hoe je afval kunt transformeren tot hoogwaardige designproducten. 

PAARD VAN TROJE

Het product moet er vooral mooi uit zien. Zo krijg je door schoonheid het verhaal bij mensen in de woonkamer. Een duurzaam 'Paard van Troje'.

- Bastiaan Tolhuijs

Productie van geperst pallet hout

♥ Pallets worden verzameld bij afval partners en te drogen gelegd.
♥ Pallets worden gesloopt, spijkers en metaal verwijderd.  
♥ Alle planken worden 4 kanten geschaafd. 
♥ De kopse kanten worden recht afgezaagd en op lengte en dikte geselecteerd. 
♥ Nu volgt het lijmen.
♥ Alle plankjes worden neergelegd om een willekeurig patroon te krijgen.
♥ Met lijmklemmen worden alle latjes tegen elkaar aangeduwd.
♥ Als de plaat droog is wordt de lijm verwijderd.
♥ De onderlinge platen worden tegen elkaar aan bevestigd om een groter blad te krijgen.
♥ Door ze nog eens te verzagen en glad te schaven worden ze getransformeerd tot tafelblad of Fency plankje.
♥ Lakken, schuren, lakken, klaar.

Wat denk jij? Waarom zouden we nieuwe materialen gebruiken als er al zoveel mooie materialen beschikbaar zijn? Het geperste pallet hout is een heel mooi voorbeeld van hoe je een product kan ‘upcyclen’, en dus duurzamer kan produceren. 

 

Scroll To TopScroll To Top
Sustainable design, fency wall rack, upcycling

Van ons, voor jou


Vul 'Welkom10' in bij het afrekenen en ontvang
€ 10,-
korting*

Schrijf je hieronder in
en krijg daarnaast aanbiedingen op onze nieuwe producten!

*bij besteding vanaf € 75,-

Language
Dutch
Open drop down