5 redenen waarom LED ook niet meer in jouw huis mag ontbreken
Blog

5 redenen waarom LED ook niet meer in jouw huis mag ontbreken

Net als spaarlampen en gloeilampen zijn halogeenlampen al een tijdje passé in een duurzame woon- en werkomgeving. Zo wordt al sinds 2020 100% van alle bedrijfsruimtes in Nederland LED verlicht en geeft meer dan 75% van de Nederlanders aan dat ze dit ook voor hun huis willen doen.

Waarom gaan we toch massaal over op LED? Na deze 5 redenen begrijp je het! 

1. Duurzaamheid

Draai die duurzaamheidsknop om: draai je oude lamp eruit en draai er een LED lamp in! Want LED lampen gaan niet alleen meer dan 10 keer langer mee, het kost ook nog eens minder energie om ze te laten branden. 

2. Led is Smart

Niet alleen om aan te schaffen, maar ook vanwege de verschillende dim-mogelijkheden, zoals bij de witte Hook'd. Sluit de Smart LED lamp aan op jouw WiFi -of Bluetooth netwerk en ontdek de vele mogelijkheden die je met de lamp hebt. Denk hierbij aan kleurtemperatuur, het afstellen van de RGB(w) of het beheren van de aan- en uitschakeling van de LED lamp.

3. LED past overal

Zowel in elk interieur vanwege de vele vormen, groottes en kleuren, als in elke fitting. De meeste fittingen hebben de standaard maat E27, maar ook voor andere fittingen is er een groot assortiment aan LED lampen.

4. Warmte

De warmte in je huis kan beter van andere bronnen komen dan van je lichtbron. Een warme (gloei)lamp kan zelfs gevaarlijk zijn of schade aanbrengen aan jouw armatuur. 

Bij een LED lamp zal je dit niet overkomen, hier zit namelijk een koelelement in waardoor energie niet wordt omgezet naar warmte maar naar licht.

5. Gezondheid

Dit is een minder bekend gegeven, maar daardoor niet minder belangrijk. Halogeenlampen flikkeren, zo snel dat je het niet met je blote oog kunt waarnemen, maar je hersenen doen dit wel.

Hierdoor raken je hersenen vermoeid en kan je migraine of branderige ogen ervaren aan het einde van de dag. Dit is een van de redenen waarom je in kantoorpanden alleen nog maar LED-verlichting ziet.

LEDverlichting heeft natuurlijk meer voordelen dan deze vijf. Mocht je naar aanleiding van het artikel over de voordelen van LED nou nog vragen hebben? Neem dan gerust contact met ons op via de chatfunctie op via het contactformulier.

Geef reactie

Jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *