Hoe dim ik mijn lamp? Wij leggen het uit voor je
Blog

Hoe dim ik mijn lamp? Wij leggen het uit voor je

In de afgelopen jaren hebben we onze huizen zo ingericht dat ze multifunctioneel zijn geworden. Werken en dineren aan dezelfde tafel is tegenwoordig heel normaal. Echter, hetzelfde licht gebruiken voor al deze activiteiten voelt een beetje vreemd aan. Het tijdstip, de activiteit en de setting vereisen nu eenmaal verschillende niveaus van helderheid. Het is dan ook prettig als je verlichting flexibel genoeg is om zich aan te passen aan deze veranderende behoeften.

Niet alleen draagt het dimmen van je verlichting bij aan de sfeer in huis, maar het is ook gunstig voor je energierekening. Door het precies instellen van de helderheid van je lampen, kun je nauwkeurig bepalen hoeveel energie je verbruikt. Dit betekent dat je niet per se een LED-lamp met een lager wattage hoeft te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld nog steeds de gewenste gedimde sfeer creëren met een lamp zoals de hanglamp HOOK'd XL die boven je eettafel hangt.

Het is echter belangrijk op te merken dat niet elke LED-lamp standaard dimbaar is; als dit wel het geval is, staat dit duidelijk vermeld.

Welke dimmer gebruik ik?

Een halogeendimmer is niet altijd geschikt om LED-lampen te dimmen omdat het wattage van LED veel lager is dan dat van halogeen. Bovendien is het belangrijk om een dimmer te gebruiken mét transformator, anders loop je het risico de LED-lamp te beschadigen. Vaak is dit ingebouwd bij de dimmer zelf, maar het is altijd verstandig om dit te controleren.

Heb je een ingebouwde schakelaar aan het armatuur, zoals bij de HOOK'd Wandlamp? Dan raden wij aan om Smart Dim te gebruiken. Op deze manier behoud je de traditionele lichtschakelaar, maar kun je het licht met je smartphone dimmen. Dit is vooral handig als je elke niet-dimbare armatuur toch dimbaar wilt maken, en het biedt leuke mogelijkheden om te spelen met lichtkleur en -intensiteit.

We hopen dat deze blog al je vragen over het dimmen van jouw lampen heeft beantwoord. Als je toch nog vragen hebt of geïnteresseerd bent in onze collectie dimbare lampen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier of gebruik de chatfunctie.

Geef reactie

Jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *