De afgelopen jaren hebben we onze huizen multifunctioneler dan ooit ingericht. Werken en dineren aan dezelfde tafel is niemand meer vreemd. Maar dit alles in hetzelfde licht doen is wél een beetje vreemd. Het tijdstip, de activiteit en setting vragen nou eenmaal om een andere helderheid dus dan is het fijn als je je lichtbronnen kan laten meebewegen.
Niet alleen voor de sfeer in huis, maar ook voor je energierekening is het dimmen van je verlichting gunstig. Je kan namelijk precies instellen hoeveel energie je wilt gebruiken uit je lampen. Hierdoor hoef je dus geen LED lamp te gebruiken met een lager wattage, je zou ook gewoon de Spool Tripple boven je eettafel kunnen hangen en nog steeds de gewenste gedimde sfeer kunnen maken.
Let wel: niet elke LED lamp is standaard dimbaar, is het dat wel, dan staat het erbij vermeld.
Wat voor dimmer gebruik ik?
Een halogeendimmer is niet altijd geschikt om LED te dimmen omdat het wattage van LED veel lager ligt dan van halogeen. Daarnaast is het goed om een dimmer te gebruiken mét transformator, anders kan je de LED lamp beschadigen. Vaak zit dit ingebouwd bij de dimmer zelf maar verstandig is om dit altijd even te controleren.
Heb je een ingebouwde schakelaar aan het armatuur zoals bij de Spool vloerlamp? Dan raden wij je aan om Smart Dim te gebruiken. In dit geval hou je de lichtschakelaar aan en dim je het licht met je smartphone. Zo kan je elke niet-dimbare armatuur tóch dimbaar maken. Handig en leuk als je wilt spelen met de lichtkleur en de lichtsterkte!
We hopen dat deze blog al je vragen over het dimmen van jouw lampen heeft opgehelderd. Mocht je toch nog vragen hebben of benieuwd zijn naar onze collectie dimbare lampen, neem gerust contact op via dit contactformulier of gebruik de chatfunctie