Is LED nou echt zuiniger?
Blog

Is LED nou echt zuiniger?

We stappen massaal over op LED verlichting. Het zou niet alleen beter voor de wereld zijn, het is ook nog eens beter voor je portemonnee. Maar klopt dit wel? En zo ja: hoeveel bespaar je daadwerkelijk met LED lampen? Wij hebben het voor je uitgezocht. 

Lang verhaal kort: ja, LED is inderdaad zuiniger dan andere verlichting zoals halogeenlampen, gloeilampen en spaarlampen. Talloze onderzoeken, waaronder dit onderzoek van ScienceDirect komen allemaal tot deze conclusie. 

Niet gek dus dat de EU heeft bepaald dat er geen halogeenlampen meer mogen worden verkocht én dat we in Nederland 100% van alle bedrijfsruimtes duurzaam en spaarzaam inrichten met LED verlichting. Helaas zijn er in de huishoudens in Nederland nog veel stappen te maken. Gemiddeld heeft een huishouden namelijk nog zo'n 11 spaarlampen en 13 gloeilampen(!) in huis. Lees hieronder wat je kan besparen als je al een enkele gloeilamp vervangt voor LED.

Overzicht wat je kan besparen met LED ten opzichte van andere lichtbronnen

Zoals je ziet kan je door het verwisselen van één enkele gloeilamp al bijna € 30,- per jaar besparen.

Tel nu eens het aantal lampen in jouw woning. Waarschijnlijk heb je er meer dan je denkt! En doe dan eens de rekensom van het aantal lampen x de besparingskosten.

Voorbeeld: in een gemiddeld huishouden zijn zo’n 11 gloeilampen en 13 halogeenlampen. Zou je deze allemaal vervangen voor LED lampen dan zou je dus het volgende besparen:

11 x  € 27,70

13 x  € 23,85

= € 614,81 per jaar!

Hierbij komt ook nog eens dat LED verlichting meer dan 10 keer langer meegaat dan andere lampen. De kosten van de aanschaf van deze lampen zal je in deze berekening dus ook nog eens x 15 moeten doen waardoor je besparing nóg hoger oploopt.

Het bewijs is onverbiddelijk: de switch naar LED verlichting is in alle opzichten een goed idee.

Dus, wat let/ LED je? Bekijk hier ons assortiment met LED lichtbronnen en begin direct met besparen. 

Mocht je naar aanleiding van dit blog nog vragen hebben voor ons? Neem dan gerust contact op via de contactpagina of via de chatfunctie. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *