Locomotiv duurzame vloerlamp gemaakt van staal
Blog

Kleine woning inrichten? Gebruik deze tips!

Er is niks ergs aan om het te hebben en je kan er zelfs heel creatief door worden. Een kleinere woning kan lastig zijn als je veel spullen hebt of grote meubels meebrengt. Een kleinere woning kan ook heel leuk zijn omdat het vaak al heel erg gezellig en knus kan worden. Tips nodig hoe je het beste je interieur kan indelen? Lees de tips hieronder! 

1. Wat voor eettafel gebruik ik? 

Heb je een kleine woning en wil je wel graag dineren met gasten? Gebruik dan een ronde tafel in plaats van een rechthoekige. Een ronde tafel neemt minder ruimte in beslag. Daarnaast kan je met een enkele lamp al direct de tafel verlichten in plaats dat je meerdere lampen nodig hebt om een rechthoekige tafel te verlichten. Bij Tolhuijs kunnen wij met je meedenken voor een ronde tafel. Ideeën nodig? Lees het blog over onze tafels hier! 

2. De lucht in! 

Een kast is natuurlijk essentieel in een woning, je wilt natuurlijk je spullen kunnen opbergen. Maar een kast is ook een meubelstuk dat de ruimte kleiner maakt. Ga daarom voor een wandkast die je hoog op de muur kan monteren. Echter, een kast die flink uitsteekt vanaf de muur laat de ruimte weer kleiner lijken dan dat het is. Ga daarom voor transparantie. Een goede optie hiervoor zijn de Fency wandrekken. Omdat je dóór het rek de muur kan zien oogt de ruimte groter en kan je nog steeds je mooi versierde muur zien. Daarnaast kan je de kast elke keer weer aanpassen naar wat jij op dat moment mooi vindt. Multi-functioneel, modulair, en ontzettend mooi!

3. Vormen en omvormen

Spelen met vormen in je interieur is leuk maar ook heel nuttig. Strakke, rechte lijnen kunnen de ruimte heel geblokt maken en minder speels. Gebruik daarom eens een ronde lamp om meer ruimte te creëren. Is de lamp ook nog eens transparant en kan je er doorheen kijken dan zal de ruimte niet kleiner maar zelfs groter lijken! 

4. Gebruik van spiegels en glas

Spiegels kunnen je ruimte grotere laten lijken. Door een spiegel strategisch te plaatsen kan deze de lichtinval weerkaatsen en de ruimte dubbel zo groot maken. Let wel op dat je de spiegel goed plaatst. Plaats een spiegel bij een brede wand om de ruimte breder te laten kijken en aan een smalle wand door de ruimte langer te laten lijken. 

Daarnaast kan je ervoor kiezen om in plaats van een houten of bakstenen muur een glazen wand in je woning te plaatsen als afscheiden. Zo laat je het licht perfect door de woning gaan en blijft het een geheel maar sluit je de ruimtes toch van elkaar af. 

5. Gebruik zoveel mogelijk hoeken en plekken voor verlichting 

Het is verstandig om zoveel mogelijk de ruimte te benutten. Dit betekent niet dat je overal meubels moet plaatsen, dan zal de ruimte enkel kleiner ogen. Maar je kan wel een mooie vloerlamp in de hoek plaatsen of wandlampen hoog aan de muur. Juist om daar lampen te plaatsen maak je de ruimte mooier, groter, én gezelliger. Een goed voorbeeld is de Locomotiv vloerlamp of de Spool Wandlampen. Subtiel, warm, en duurzaam!

Na het lezen van deze tips heb je wat meer handvatten om je ruimte effectient in te delen. Mocht je vragen hebben of opmerkingen? Neem dan contact met ons op via de chatfunctie of via de contactpagina. Wij helpen je graag verder!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *