Dé Duurzame Scheurkalender Part(ners) 4 | Mevrouw Monstera
Blog

Dé Duurzame Scheurkalender Part(ners) 4 | Mevrouw Monstera

Opnieuw delen we een boeiend verhaal over duurzame initiatieven uit onze Duurzame Scheurkalender. Terwijl we allemaal streven naar een groenere buitenwereld, mogen we niet vergeten dat ons binnenmilieu ook een belangrijke rol speelt. Het integreren van 'groen' in je huis kan de luchtkwaliteit verbeteren, de luchtvochtigheid reguleren, en de zuurstofproductie bevorderen. Het is fantastisch dat we denken aan onze impact op de wereld om ons heen, maar laten we niet vergeten om ook aan onszelf te denken. Maak daarom kennis met Mevrouw Monstera!

Wij zijn Mevrouw Monstera tegengekomen in onze zoektocht naar originele en duurzame initiatieven die mensen kunnen gebruiken om elke dag weer een stukje duurzamer te leven. Op haar website heeft zij namelijk een overzicht van alle plantenasiels samengevat. Veel planten worden namelijk weggegooid als deze te groot of ziek zijn. Zonde natuurlijk want ook deze planten komen in de vuilverbranding terecht. 

De plant wordt weer opgelapt in een plantenasiel en worden, wanneer de plant weer klaar is om geadopteerd te worden, gratis of voor een kleine prijs aangeboden. Zo kunnen ook de mensen met een kleinere beurs genieten van gezonder leven want dat is pas écht rijkdom! Wist je dat je ook bloempotten kan afstaan in het plantenasiel? Bekijk hier welk plantenasiel bij jou in de buurt zit. 

Een heel erg mooi en duurzaam initiatief waarbij we hopelijk minstens één persoon inspireren om de keuze te maken voor een plantenasiel. Wil je meer weten over Mevrouw Monstera? Lees dan snel hier verder en laat je inspireren hoe jij duurzamer en gezonder kan leven. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *