Afwerking van Pressed Pallet duurzame tafel van Tolhuijs
Blog

Hoe herstel ik mijn houten tafel? Jouw houten tafel herstellen doe je zo

Is jouw prachtige houten eettafel na verloop van tijd beschadigd door overmatige blootstelling aan zonlicht, vochtvlekken, vetvlekken en andere factoren? Bij ons laten we zien hoe je jouw tafel weer in zijn oorspronkelijke pracht kunt herstellen. Het is tijd om de handen uit de mouwen te steken en jouw tafel weer te laten stralen.

Sommige tafels, zoals onze robuuste visgraat- of pallettafels bij Tolhuijs, zijn ontworpen om vlekken en deuken te weerstaan vanwege de grove korrel in het hout. Maar als je jouw tafel volledig wilt herstellen en onderhouden, volg dan de onderstaande vijf stappen.

1. Beschermen

Begin met het beschermen van de metalen delen op het tafelblad door ze af te plakken met plakband of tape. Dit voorkomt krassen op het metaal en zorgt ervoor dat je alleen het hout kunt bewerken.

2. Schuren

Voor elke herstelklus is schuren een essentiële stap. Gebruik schuurpapier met korrel 120, en je kunt zelfs een schuurmachine gebruiken als je dat wilt. Zorg ervoor dat je weet waar je aan begint, tenzij je de beweging met de hand verkiest.

3. Reinigen

Neem de tafel vervolgens af met een vochtige doek om al het stof te verwijderen. Laat de tafel goed drogen, dit is uiterst belangrijk.

4. Verzorgen

Nu kun je kiezen tussen het behandelen van de tafel met olie, was of beits, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Bij ons gebruiken we eiglans vloerlak van het merk Glitsa, verkrijgbaar in de bouwmarkt. Breng het product naar keuze aan op de tafel en laat het volledig drogen.

5. Finishing Touch

Zodra de tafel volledig droog is, kun je met korrel 180 eventuele ruwe plekken met de hand schuren. Vervolgens breng je een tweede laag lak aan op de tafel.

We hopen dat je tafel nu weer de glans heeft die hij had toen je hem voor het eerst van ons kreeg. Als je nog vragen hebt over het onderhoud van je tafel, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via onze contactpagina of de chatfunctie.

Herstel en behoud de schoonheid van jouw tafel met deze eenvoudige stappen. Bij Tolhuijs staan we voor duurzaam design en maken we meubels van restmaterialen om jouw interieur te verrijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *