Optimaal Verlichten voor een Duurzaam Eetkamerdesign
Blog

Optimaal Verlichten voor een Duurzaam Eetkamerdesign

Of het nu gaat om een enkele lamp, een set hanglampen, een sierlijke kroonluchter, of slim geplaatste LED-spots boven je dierbare designtafel, verlichting speelt een cruciale rol in je eethoek. Niets is erger dan te weinig licht of een overdaad aan lampen die de sfeer bederven. Bij een duurzaam interieurontwerp draait alles om evenwicht en efficiëntie. Met de juiste verlichting til je jouw eethoek naar een hoger niveau, perfect voor gezellige diners met familie en vrienden.

In het kort: een handige richtlijn is dat de gecombineerde diameter van je lampen minder dan de helft moet zijn van de lengte van je eettafel. Dat klinkt misschien wat complex maar zal ik graag toelichten

Stel, je hebt de prachtige Upcycle Visgraat eettafel met een lengte van 200 centimeter. De helft hiervan is 100 centimeter. Nu wil je daar de Hook'd hanglamp boven hangen, met een diameter van 45 centimeter. Deze lamp past twee keer in de 100 centimeter. Voor de Hook'd is het advies om niet meer dan twee lampen boven een eettafel van twee meter te hangen.

Een ander voorbeeld: de Spool hanglamp met een diameter van 30 centimeter. In dezelfde situatie met de hierboven genoemde tafel, kun je drie van deze lampen boven je tafel plaatsen.

Onthoud dat persoonlijke smaak een rol speelt. Als je van helder, sterk licht houdt, overweeg dan krachtige LED-verlichting of gebruik meerdere lampen. Als je aan je tafel wilt werken en dineren dan is het verstandig om dimbare lampen te gebruiken om optimaal gebruik te maken van de ruimtee. 

Heb je behoefte aan interieuradvies of heb je andere vragen over het inrichten van je eethoek? Neem contact met ons op via de chat of via het contactformulier. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *