Hoe groot moet mijn tafel zijn? Hieronder vijf praktische tips
Blog

Hoe groot moet mijn tafel zijn? Hieronder vijf praktische tips

Hoe bepaal je de afmetingen van je eettafel? Om dat te bepalen spelen er een aantal factoren mee en moet je natuurlijk ook rekening houden met de ruimte rondom de tafel. Veel vragen zullen we beantwoorden voor jou zoals: "hoeveel personen kunnen er aan mijn tafel?". Lees hieronder alles wat jij moet weten voor jouw ideale eethoek. 

Met hoeveel personen kan je aan de tafel?

Allereerst is het goed om te weten hoeveel personen jij aan je tafel wilt laten zitten. We gaan meestal uit van 70 cm zitruimte om ook nog lekker te kunnen bewegen dus mocht je 8 personen uit willen nodigen dan is het verstandig om een tafel van 200/220 cm lengte te hebben zoals de Visgraat Able. Mocht je 10 mensen aan je tafel willen hebben dan is het verstandig om 280/300 cm lengte te hebben, deze afmeting is mogelijk zoals bij de Able Massief Eiken

Hoeveel loopruimte heb je rond de tafel nodig? 

Een grote tafel in je eetruimte is natuurlijk hartstikke leuk en kan heel erg mooi zijn. Wel is het verstandig om je eettafel in verhouding te laten met de ruimte zodat je er nog goed omheen kan lopen. Neem als vuistregel dat je zo'n 110cm ruimte moet laten tussen de tafel en de muur of wand om een looppad te behouden.

Hoe breed moet mijn eettafel zijn? 

Dit hangt af van de lengte van de tafel om esthetische redenen - je tafel moet natuurlijk wel in verhouding lijken. Is je tafel tot 240cm dan is het aan te raden om dan een blad van 90cm te kiezen. Bij 260 mag je wel gaan denken aan een blad van 100cm breed omdat je tafel anders lang lijkt. Bespaar niet op de breedte van je tafel, als je lekker aan het dineren bent heb je namelijk de ruimte nodig. 

Hoe krijg ik de meeste mensen aan een tafel?  

Een ronde tafel is de meest efficiente manier om de meeste mensen te laten dineren. Doordat je met een ronde tafel de ruimte optimaal benut is dit een goed alternatief in de kleinere huizen. Daarnaast zit je altijd in een kring en kan je iedereen even gemakkelijk aankijken. Gezellig toch?

Een tafel op maat voor jou

Gelukkig is niet elke ruimte hetzelfde en kan je het helemaal vrij invullen zoals jij dat wilt. Daarom is er bij Tolhuijs de mogelijkheid om jouw eigen tafel op maat te laten maken in samenwerking met onze expertise. Laat jouw wensen daarom hier achter zodat we samen kunnen kijken hoe wij jouw droomwens kunnen laten vervullen. 

Een eettafel is lang al niet meer alleen een plek waaraan je eet. Het is om koffie aan te drinken, je kinderen kunnen er kleuren en huiswerk maken. Goed is dan om na te gaan welke tafel het best bij je past. De tafels van Tolhuijs zijn robuust, stevig, makkelijk te onderhouden en kunnen tegen een stootje. 

Mocht je nog niet weten welke afmetingen voor jou het beste zijn neem dan gerust contact op of gebruik de chatfunctie

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *