Jildou Heida van DitisDil - Even voorstellen!
Blog

Jildou Heida van DitisDil - Even voorstellen!

Wij vinden het heel erg leuk om de gedachtes van interieuradviseurs te horen over lopende zaken in het interieurvak. Jildou ben ik vorig jaar tegengekomen toen ik opzoek was naar leuke adviseurs die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Daarom stel ik jullie graag voor Jildou Heida van DITISDIL uit Groningen. Lees verder waarom jij jouw nieuwe interieur door Jildou móet laten ontwerpen. 

Hi Jildou, leuk je te mogen spreken. Graag gaan we even kort terugblikken op vorig jaar. Waar ben jij het meest trots op afgelopen jaar?

Ik heb aan zoveel mooie projecten mogen werken, waarbij ik de diversiteit in vragen en stijlen het leukst vind. En zelf vind ik het heel belangrijk om met een duurzaam oog te werken, want ik merk ook dat dat steeds meer gaat leven bij mijn klanten en dat er heel gericht aan mij gevraagd wordt hoe er zo duurzaam mogelijk een interieur samen kan worden gesteld.

Denk jij dat de lijn zich voortzet en je in 2023 nog meer je hart kan ophalen qua duurzaamheid? 

Ja zeker weten. Zoals ik al zei, mensen staan er steeds meer voor open en zien ook in dat duurzaamheid juist heel veel voordelen biedt en dat je juist een heel uniek geheel samen kunt stellen.  Bovendien zorg je er ook nog voor dat alles en iedereen op deze mooie aardbol er goed aan doet. 

Wat weet jij nog van de verlichting trends van 2022?

Heel eerlijk ben ik niet een ontwerper die werkt vanuit trends. Ik vind het belangrijk dat een interieur persoonlijk is en niet binnen een plaatje en kaders van trends valt. Over het algemeen ben je ook veel minder snel uitgekeken op de dingen die je écht mooi vindt. Ook al werk je niet per se vanuit trends, onbewust word je er toch door beïnvloed. En vanuit dat kader heb ik vooral gezien dat het wat ronder, zachter, warmer en natuurlijker was dan de jaren ervoor. Dus meer natuurlijke materialen en organische vormen. 

Hoe zijn de verlichting trends van 2022 van invloed op die van 2023?

Ik denk dat trends ook niet per se aan één jaar verbonden zijn maar een rustiger verloop hebben. Duurzaamheid en natuurlijke materialen + de organische vormen zijn al een tijdje erg in trek en ik denk dat deze beweging zeker in 2023 ook nog wel doorzet.

Wat zijn voor jou dé verlichting trends van 2023?

Voor mij zijn de natuurlijke materialen blijvend in trek en merk ik dat heel veel mensen meer unieke items zoeken. Iets geks en grappigs of iets dat eerst een ander doel diende en nu in de vorm van een lamp naar voren komt. Een beetje zoals de armaturen van Tolhuijs, de Hook’d en de Spool bijvoorbeeld.

Als je niet echt werkt volgens de trends, hoe ga je dan te werk? 

Dat is een goede vraag. Ik heb van te voren nooit een strak plan of lijn. Ik probeer me zoveel mogelijk in de huid van de klant te kruipen en of daar dan trends in zitten of niet, daar kom ik tijdens het proces achter. Ik werk nooit vanuit de trends naar een ontwerp voor de klant.

De trend volgen is dus voor jou niet per se leidend? 

Tsja, trends in algemene zin misschien niet zo. Het geeft mij een gevoel dat er een plaatje voorgehouden wordt waaraan je moet/wilt voldoen. Maar dat plaatje is niet per se wat jij bent want voor mij is een fijn thuis een weerspiegeling van de bewoners. En natuurlijk zitten daar onderdelen in die toevallig ook een trend zijn, maar niet het volledige plaatje. En als ik dan kijk naar wat mij persoonlijk minder trekt, dan is het een gebrek aan kleur, strak en statisch. Ik ben meer van vrolijkheid, niet te perfect en speels, maar wel met een bepaalde balans en rust.

Wij willen ons verlichting assortiment uitbreiden, heb je nog gouden tips voor ons?

Ik zou zeggen voeg juist lampen/verlichting toe die een tof verhaal hebben of die heel flexibel is en op meerdere manieren toepasbaar zodat je je eigen draai eraan kunt geven. Maar volgens mij is dat al heel erg wat jullie sowieso al doen met de armaturen, de bijzondere ledbollen van Led Light District en het volledig zelf kunnen samenstellen van de lampen! Wat ik nog wel merk en zelf ook heel fijn vind is flexibiliteit. Dus dat je niet per se een stopcontact of directe aansluiting nodig hebt, maar met oplaadbare lampen kunt werken.

Waarom zouden mensen bij jou moeten aankloppen voor interieuradvies?

Om echt in een persoonlijk thuis te wonen. Dat persoonlijkheid uitstraalt en toch ook één geheel is. En dat natuurlijk op een zo duurzaam mogelijke manier, waarbij ik het liefst spullen hergebruik en dit aanvul met duurzame alternatieven.

Ben jij ook zo enthousiast over Jildou als wij zijn? Neem dan gerust contact met haar op. Ze denkt graag met je mee over jouw toekomstig droomhuis. Neem via deze knop contact met haar op of bekijk hier haar blog voor nog meer inspiratie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *