Spool vloerlamp in design woonkamer
Blog

Goede verlichting in jouw huis? Lees deze 4 tips!

Goede verlichting is belangrijk. Dit kunnen we niet vaak genoeg bedrukken en kan je ook lezen in deze blog van Led Light District. Of je nou werkt, relaxt, of dineert in je ruimte, het licht moet goed zijn. Maar hoe bepaal je nou wat goed lichtdesign is? Lees de vier tips hieronder om jouw licht interieur te verbeteren. 

1. Bepaal de schaal

Heb je een grote woonkamer? Kans is groot dat je dan ook een grote bank of eettafel aanschaft. Je hebt immers de ruimte en het straalt ook nog eens gezelligheid uit. Hetzelfde doe je met verlichting. Heb je een wat kleinere woonkamer? Dan is het niet verstandig om de Tripel Spool te hangen maar eerder een kleinere lamp zoals de Andy. Grote lampen zorgen voor een afbakening in je huis en kunnen het zelfs afsluiten. Kan je interieur dus wel wat groots verdragen? Neem het ervan en hang een blikvanger op! 

2. Gebruik de muren

Licht kan je op veel manieren toepassen zoals je kan lezen in dit blog. Als je bijvoorbeeld accent wilt aanbrengen op je interieur kan je gebruik maken van oppervlaktes. Vaak wordt vergeten dat je muur een ideale sfeermaker in jouw huis kan zijn. Laat eens een lichtbundel vallen op die mooi geverfde muur van je. Licht én sfeer!

3. Accentueer het architectuur

Maak vooral gebruik van die unieke aspecten aan het architectuur. Openhaard, houten balken aan het plafond, mooie zuilen of een nis? Accentueer deze speciale stukken interieur om sfeer toe te voegen en jouw huis zijn mooie eigenschappen extra te belichten. 

4. Jouw eigen compositie

Het kan zo zijn dat ruimtes verschillende soorten types licht nodig hebben. Je slaapkamer is je keuken niet en in de wc hoef je echt niet zulk licht te hebben als in de woonkamer. Je wilt voor sommige ruimtes en momenten van de dag praktisch licht hebben en andere momenten sfeervol licht (wil je weten hoe? Lees dat dan hier). Hou hier dus rekening mee! 

Nu heb jij meer inspiratie over hoe jij jouw eigen woning in kan delen qua verlichting. Behoefte of wij even met je meedenken? Doen we heel erg graag. Stuur ons een bericht via de chat of neem via deze link contact met ons op. 

Geef reactie

Jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *