Een gesprek over trends met Kim van Spaandonk van Studio K2K
Blog

Een gesprek over trends met Kim van Spaandonk van Studio K2K

Stilstand is achteruitgang maar stilstaan is vooruitgang. Het is goed om te kijken naar de trends van vorig jaar en wat dit kan betekenen voor het nieuwe jaar. Verandering gaat geleidelijk maar is onafwendbaar voor alles dat levend moet blijven. Interieur leeft. Daarom gaan wij bij Tolhuijs in gesprek met interieuradviseurs die allemaal hun eigen kijk hebben op interieur. Lees hieronder het interview met Kim van Studio K2K.

Hi Kim, heel erg leuk dat je mee wilt doen met het interview. Graag staan we eerst stil bij 2022. Waar ben jij het meest trots op het afgelopen jaar? 

De leuke samenwerking met duurzame merken zoals Tolhuijs Design. Deze merken weten mij steeds beter te vinden voor samenwerking, een blog of fotoshoot. Studio K2K krijgt steeds meer naamsbekendheid in de duurzame interieurbranche zowel bij opdrachtgevers als interieurmerken. Daar ben ik trots op!

Hoop je dat duurzaamheid meer de boventoon gaat voeren in 2023? 

Duurzaamheid wordt nóg belangrijker in 2023, de wereld om ons heen verandert. Mensen worden zich steeds bewuster wat voor impact we hebben als mens op de aarde. Gelukkig zijn er steeds meer mooie duurzame interieurmerken die ik graag onder de aandacht breng bij mijn opdrachtgevers. 

Hoe anders was dat in 2022, wat waren toen de trends? 

Zwart staal was nog steeds een trend, verlichting met fijne lijnen en subtiel design. Geen grote industriële lampenkappen meer. Daarnaast was transparantie een trend, van sierlijke lichtbronnen tot glazen armaturen.

Hoe zijn deze trends nog zichtbaar in de verlichting trends in 2023? 

Ik denk dat transparantie en subtiel design een trend blijven, licht en luchtig. Daarnaast krijgen we steeds meer behoefte aan transparantie in het productieproces. We vinden het milieu en sociale productie steeds belangrijker, eigenlijk kunnen we er niet meer omheen

Hoe ga jij dit verwerken in jouw interieurplannen? 

Ik kijk vooral naar de opdrachtgever zelf, welke interieurstijl/kleur past bij ze. Hebben ze meubels en accessoires met een persoonlijk verhaal, die neem ik graag mee in mijn interieurplan. Kijk niet direct naar trends, hou wel de trendkleuren in de gaten voor op de wanden. Het belangrijkste is een persoonlijk interieur met basismeubels die lang meegaan, tijdloos en duurzaam.

Wij willen ons verlichting assortiment uitbreiden, heb je nog gouden tips voor ons?

Een mooi verhaal achter een product spreekt aan. Ambacht en natuurlijke materialen maken een product bijzonder, waarvan is het armatuur gemaakt? Waar is het geproduceerd. Maar goed dat doen jullie al heel goed, zoals bij de Hook’d. Subtiel design dat net even anders is dan bij andere aanbieders.

Waarom zouden mensen bij jou moeten aankloppen voor interieuradvies?

Een persoonlijk interieur staat bij mij voorop, ik luister dan ook goed naar de wensen van de opdrachtgever. Ik maak ook graag gebruik van duurzame producten in mijn projecten, van muurverf tot eettafels. Neem graag bestaande meubels of meubels van marktplaats mee in mijn ontwerpen, eventueel gerestyled. 

Kim van Spaandonk is een ervaren interieurdesigner en vindt het belangrijk om met duurzaamheid te werken. Wil jij in contact komen met Kim om jouw interieur een nieuw en duurzaam leven te geven, neem dan contact met haar op via deze link

Geef reactie

Jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *