Villa Sparkles Interieuradvies
Blog

Even voorstellen: Sharon van der Ven van Villa Sparkles

Bij Tolhuijs zijn wij op zoek naar leuke en duurzame samenwerkingen met gerenomeerde interieuradviseurs en interieuradviseurs die nog aan het begin staan van hun carriere. Juist de mensen die net in het vak zitten hebben een frisse en onbevange kijk op wat er speelt in hun vakgebied. Vandaag stellen we graag Sharon aan je voor van Villa Sparkles. Bijna afgestuurd en een hele eigen kijk op interieur. Lees hieronder wat ik bedoel. 

Waar ben jij het meest trots op afgelopen jaar?

2022 was voor mij een jaar om erg trots op te zijn. Zowel op privé als werkvlak. Op werkvlak ben ik enorm gegroeid het afgelopen jaar. Ik ben stappen gaan zetten voor mijn eigen bedrijf. Zo heb ik een website gemaakt en ben ik hierop een blog gestart. Ook ben ik langzaam gaan groeien met mijn bereik op Instagram en ook mijn netwerk gaan verbreden. Ik durf mijzelf te laten zien en écht te doen waar ik energie uit haal. 

Wat weet jij nog van de verlichting trends van 2022?  

In 2022 is mij iets heel specifieks opgevallen wat betreft de verlichting trends. Vanwege de pandemie, hebben we veel behoefte gekregen aan omarming, zachtheid en transparantheid. Dit zag je overduidelijk terug in de interieurbranche. Maar wat ook opviel is de vele soorten en maten lampen van glas. Zowel staande als hangende lampen die de lichtbronnen omarmen met glaswerk. Dit was voornamelijk ook in ronde en organische vormen te vinden. Hierin kwam de zachtheid en de transparantie goed samen en dit zorgt meteen voor een sfeervol, warm en toch chique gevoel in het interieur.

Hoe zijn de verlichting trends van 2022 van invloed op die van 2023? 

Het is niet gek dat bepaalde trends uit 2022 meegenomen worden naar het jaar 2023. Zo zal je de voorbeelden die ik zojuist gegeven heb in 2023 ook nog veel terug gaan zien. Een fijne thuiswerkplek is nog nooit zo belangrijk geweest als dat deze momenteel is. We vinden comfort een steeds hogere prioriteit hebben en steken meer tijd en energie in het creëren van deze ultieme en verwelkomende thuissferen. Hierbij is een lichtplan voor jouw woning erg van belang! Er zijn natuurlijk verschillende types aan lichtbronnen, hier zal ik niet te uitgebreid op ingaan, maar een combinatie van goed licht waarin te werken valt en warmer/ sfeervoller licht om in tot rust te komen worden steeds meer van belang. Deze lichttypes zul je veel gecombineerd met elkaar gaan tegenkomen.

Wat zijn voor jou dé verlichting trends van 2023? 

Los van de zachte materialen en kleurtinten, de organische vormen, de transparantheid en de omarmende uitingen, speelt duurzaamheid een erg grote rol. Dit zien we absoluut terug in de verlichting. Op dit moment zie ik regelmatig armaturen van natuurlijke materialen, denk hierbij aan bijvoorbeeld rotan, jute, hout of touw. Ook wordt er steeds meer tweedehands gekocht. Dit geeft meteen een stukje karakter aan jouw woning. Bovendien meteen een leuke tip om jouw meubels/ accessoires/lampen niet allemaal bij één of twee winkels te shoppen, maar om juist nieuwe producten met bijvoorbeeld oude erfstukken te combineren. Of om iets uit een vakantieland mee te nemen, rond te kijken op platforms zoals marktplaats etc. Er is al een hoop, dus niet alles hoeft meer nieuw gekocht te worden. Een goede optie is om een hele gave design hanglamp te kopen bij bijvoorbeeld Led Light District (zij houden zich ook enorm bezig met duurzaamheid, dus neem vooral een kijkje op de website) en dit vervolgens te combineren met bijvoorbeeld een tafellamp van marktplaats, ook meteen goed voor de portemonnee. Win-win-win toch? Haha. 

Jij verwerkt veel duurzaamheid in jouw interieurplannen, denk je dat je in 2023 je hart kan ophalen qua duurzaamheid?

Zeker weten! Er zijn inmiddels zoveel mooie opties om tot een duurzame aankoop over te gaan. Steeds meer bedrijven zijn hier mee bezig. Ik heb een aantal favorieten merken waar ik graag mee werk, maar als ik een nieuw merk tegenkom neem ik altijd even een kijkje op de website. Ik lees en zie graag waar producten vandaan komen en wat het verhaal er achter is.

2023 wordt een heel spannend jaar voor jou, jij gaat je eigen bedrijf lanceren. Op welke manier ga jij de huidige verlichting trends toepassen?

Ja! Dit wordt zeker een heel spannend jaar vol met avontuur en nieuwe kansen! Als eerst ligt mijn focus op het afronden van mijn interieurstudie en vervolgens ga ik inderdaad aan de slag met mijn eigen bedrijf Villa Sparkles! Met mijn eigen bedrijf zal ik mij gaan focussen op het aanbieden van interieuradvies, fotografie, maar ook op productontwerp. Dit laatste is wel een primeurtje hoor haha. Dit heb ik verder nog nergens gedeeld, maar is in de loop van mijn studietijd zeker een passie van mij geworden. Graag zou ik dan ook zelf lampen willen ontwerpen, omdat ik altijd al een affiniteit heb met mooie lampen. Ik houd alle opties breed open en ik zie graag tegemoet wat er op mijn pad komt.

Om dit alles in de gaten te houden en op de hoogte te blijven van wat ik maak en doe kun je mij volgen op instagram @villa_sparkles en af en toe een kijkje nemen op mijn website en blog, je bent meer dan welkom!

Is er een trend waar jij zelf helemaal niks mee hebt? 

Er is wel een trend waar ik zelf wat minder mee heb. Ik ben een klein beetje allergisch voor de standaard industriële look. Denk hierbij aan een woonkamer ingericht met een heel inboedel set. Van die tv meubels, bijzettafels, eettafels en hoge kasten allemaal van hetzelfde hout met zwart staal. Maar op zichzelf staand kan ik bepaalde producten of accessoires met een industriële look wel heel erg waarderen! Hier geldt wederom weer het mixen en matchen. Ik kan een industriële lamp prachtig vinden, als deze hangt of staat in een warm en zacht interieur. Zoals een mooi en zacht nachtkastje waar dan bijvoorbeeld een industriële lamp op staat of boven hangt zoals de Spool. De balans, dat is waar het mij om draait en dan kan iedere trend of woonstijl wat mij betreft prachtig zijn! Althans, dat is mijn mening. Als degene die er zelf in woont blij is met zijn/haar interieurset, dan is dat uiteraard ook helemaal goed!

Je hebt natuurlijk wel wat ervaring bij Binti Home, kan je al wat zeggen over waarom mensen juist bij jou moeten aankloppen voor interieuradvies? 

Ik heb enorm veel geleerd in de twee jaar dat ik nu werkzaam ben bij Binti Home. En dan heb ik het niet alleen over het stylen of het ontwerpen van woninginrichtingen, maar ook nog over andere tools zoals fotograferen, filmproducties maken, foto's bewerken en video's editen. Maar ook projectplanningen maken, blogs klaarzetten, content bedenken en uitvoeren. Dit is onder andere waarom mensen bij mij zouden kunnen aankloppen. Ik heb veel te bieden. Maar mijn grootste kwaliteit is mijn enthousiasme waarmee ik mijn werk uitvoer. Ik haal zo veel energie en plezier uit mijn werk, dat ik dit al snel op mijn klanten zal overbrengen. In privésferen krijg ik ook vaak te horen dat ik altijd positief ben en dat mensen vrolijk van mij worden. Het is dan ook mijn doel om anderen te helpen met hun interieur en ze een passend advies te bieden waar zij vrolijk van worden en zich met dit ontwerp echt thuis zullen voelen. Dichtbij henzelf en met een sprankeling in hun ogen bij het binnenkomen van hun eigen thuis.

Wij willen ons verlichting assortiment uitbreiden, heb je nog gouden tips voor ons? 

Ja, met mij samenwerken en een lamp ontwerpen, hihi. Nee zonder dollen, even nadenken... Mijn meest gouden tip is namelijk om dicht bij jullie zelf te blijven en te verkopen wat jullie blij maakt. Wat geeft jullie nou echt die sprankeltjes in de ogen? En ga daar mee door! En ik zeg 'jullie' want wat ik heel sterk vind aan jullie bedrijven is dat ik bewonder dat jullie dit als broers samen doen. Wellicht kunnen jullie dat mooie familie gevoel nog extra naar voren laten komen. Dit heeft niet zo veel met het assortiment uitbreiden te maken, maar bijvoorbeeld een kaartje met 'jullie verhaal' erop meegeven in de verpakking bij ieder besteld product zou ik persoonlijk een hele mooie toevoeging vinden, mocht dit niet al het geval zijn.

Zoals jullie hebben gelezen kan je bij Sharon voor heel veel zaken terecht omtrent Interieur en zal ze alles doen met tomeloze inzet en enthousiasme. Meer weten over Sharon of wil je met haar jouw droominterieur verwezenlijken? Neem dan via deze knop contact met haar op. 

Geef reactie

Jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *