Dé Duurzame Scheurkalender Part(ners) 6 | Zadenbibliotheek Nederland
Blog

Dé Duurzame Scheurkalender Part(ners) 6 | Zadenbibliotheek Nederland

In een wereld waar duurzaamheid en biodiversiteit steeds belangrijker worden, vervult de Zadenbibliotheek Nederland een cruciale rol in het behoud van onze natuurlijke eigenschappen. Wij vonden de Zadenbibliotheek bij uitstek een geschikt onderwerp om over te schrijven in onze Duurzame Scheurkalender. Laten we dieper ingaan op wat de Zadenbibliotheek Nederland inhoudt en waarom het zo'n fantastisch initiatief is. 

De Zadenbibliotheek is ook nog eens een van die initiatieven waar de essentie en kern van hun bestaan duidelijk is in de naam. Bij de Zadenbibliotheek kom je langs om gratis zaden te krijgen die je thuis kan platen. Het enige dat je terug kan doen is om de zaden die weer van jouw plant afkomen terug te brengen. Zo behouden ze de planten en geven ze mensen met een kleinere beurs de mogelijkheid om tóch hun hobbie uit te oefenen. De Zadenbibliotheek is ontstaan in 2017 en je kan zeggen dat ze als paddestoelen uit de grond zijn geschoten. Op dit moment hebben ze meer dan 80 locaties verspreid over het hele land. Weten waar jij de dichtsbijzijnde Zadenbibliotheek kan vinden? Druk dan snel op deze link

Daarnaast brengt de Zadenbibliotheek nóg meer voordelen met zich mee, namelijk dat: 

  • Meer mensen meer biologische- , gif, en gentechvrije zaden krijgen
  • De gemeenschap een lokale zadencollectie opbouwt. Hiervan is dan ook bekend op welke tuingrond ze goed groeien
  • Het delen van kennis, tuinervaring, en het in contact komen met de buurt
  • Je je eigen voedsel verbouwt! Goedkoper, leuker, en lekkerder.

Wij zijn heel erg fan van de Zadenbibliotheek en hebben met heel veel enthousiasme hen opgenomen in onze Duurzame Scheurkalender. Een initiatief puur gericht op het natuurbehoud en ook nog zonder winstoogmerk. Daarom leeft de Zadenbibliotheek grotendeels van donaties. Wil je doneren aan de Zadenbibliotheek? Dan kan dat via deze link. Elke euro telt naar een groenere, schone, en duurzamere wereld. 

Geef reactie

Jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *