Sustainable designtafel, duurzaam wandrek, circulaire duurzame hanglampen
Blog

Hoeveel lampen boven je eettafel? Dat zal ik toelichten!

Een lamp, twee hanglampen, een kroonluchter, of toch een aantal LED-spots boven jouw geliefde designtafel? Zonde als er te weinig licht is als je gezellig zit te eten met je familie of vrienden of wanneer er teveel lampen hangen. Dat is natuurlijk geen duurzaam design van je eethoek. Gelukkig is er een handvat om ervoor te zorgen dat je altijd goed zit. Nu alleen nog je kookkunsten aanscherpen, en je hebt de perfecte avond!

In het kort: de vuistregel is dat de totale diameter van de lampen bij elkaar opgeteld minder moet zijn dan de helft van de lengte van jouw eetkamertafel. Huh? Wat? Dat dacht ik ook toen ik dit voor het eerst hoorde. Dit zal ik even verder toelichten.

Stel! Je bent de trotse eigenaar van de Upcycle eettafel Visgraat. Deze tafel kan een afmeting hebben van 200 centimeter en hiervan de helft maakt 100 centimeter. Vervolgens wil je daar bijvoorbeeld de hanglamp Hook'd boven hangen. De lamp heeft een diameter van 45 centimeter en 'past' daarom twee keer in 100 centimeter. Voor de Hook'd is dus het advies om niet meer dan twee lampen boven een eettafel te hangen met een lengte van twee meter. 

Sustainable designtafel, circulaire hanglamp, hout dutch design

Een ander voorbeeld met de Sphere lamp en de Spool hanglamp. Deze beiden lampen hebben een diameter van 30 centimeter waardoor je in dezelfde situatie met de tafel hierboven de mogelijkheid hebt om drie lampen boven je tafel te hangen. 

Tot slot is het goed om te weten dat over smaak niet te twisten valt. Hou jij van veel licht? Gebruik dan sterke LED-verlichting of gebruik meerdere lampen. 

Heb je na het lezen van dit blog interieuradvies nodig of andere vragen over het inrichten van je eethoek? Bel ons gerust tijdens werkdagen op +31 6 18 41 00 93 of vul ons contactformulier in!

Geef reactie

Jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *