Het Verhaal van Hook'd: Duurzaam Dutch Design met een Missie
Blog

Het Verhaal van Hook'd: Duurzaam Dutch Design met een Missie

In de schijnwerpers vandaag staat de Hook'd - meer dan een lamp, het is een voorbeeld van hergebruik en duurzaamheid. Dit bijzondere stuk Dutch design vertelt het verhaal van miljoenen haakjes die anders verloren zouden gaan, maar nu een nieuw leven krijgen als nieuwe lamp of armatuur.

De Geboorte van Hook'd

Jaarlijks worden miljoenen specifieke haakjes weggegooid door industrieën, met name in poedercoaterijen zoals die van onze partner Bruynzeel Storage Systems. Origineel bedoeld voor eenmalig gebruik, belanden deze koperen en messing haakjes vaak op de afvalberg na slechts één gebruiktte zijn. Maar daar komt verandering met de geboorte van Hook'd.

Een Kleurrijk Avontuur

Wat deze haakjes uniek maakt, is het kleurverloop dat ze ondergaan tijdens hun reis door de coaterij. Het resultaat? Hook'd is verkrijgbaar in zowel zwart als wit, met elk stuk dat zijn eigen unieke geschiedenis vertelt. Zo is elke lamp weer een klein beetje anders, en uniek, dan de andere. 

Sociale Werkplaatsen en Duurzaam Design

Maar het verhaal stopt hier niet. Tolhuijs neemt de leiding in duurzaamheid door deze haakjes te verzamelen en ze nieuw leven in te blazen. In samenwerking met sociale werkplaatsen worden de haakjes vakkundig geassembleerd tot de prachtige Hook'd-lampen. Het zelfontwikkelde stapelsysteem transporteert de lampen naar het magazijn, waar een andere sociale werkplaats ze zorgvuldig inpakt en verzendt naar de klant.

Dutch Design met een Missie

Elke Hook'd-lamp is niet alleen een kunstwerk op zichzelf, maar ook een schitterend voorbeeld van Dutch design met een missie. Het vertegenwoordigt de kracht van hergebruik, de schoonheid van kleurvariatie en de impact van sociale verantwoordelijkheid. Met elk aangekocht exemplaar draagt de klant bij aan een duurzamere toekomst en ondersteunt hij het sociale initiatief dat schuilgaat achter deze buitengewone lamp.

In essentie is de Hook'd niet zomaar een lamp; het is een verhaal dat wordt verteld door middel van design, waarin duurzaamheid, hergebruik en sociaal welzijn samenkomen in een stralend licht. Het is niet alleen een aankoop, maar een investering in een betere wereld, één haakje tegelijk.

Geef reactie

Jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *