Dé Duurzame Scheurkalender Part(ners) 5 | Van Plestik
Blog

Dé Duurzame Scheurkalender Part(ners) 5 | Van Plestik

Plastic kan duurzaam zijn? Dat ligt er natuurlijk volledig aan wat je met het plastic doet, waar het vandaan komt, en wat het eindproduct is. Plastic breekt moeilijk af maar wat nou als je er zoveel waarde aan kan geven dat je niet eens zou willen dat het vergaat. Wat nou als je aan hetgeen waarde kan toevoegen wat anderen als afval zien? Bij vanPlestik kunnen ze dit. Lees hieronder verder hoe ze te werk gaan. 

vanPlestik zijn we tegengekomen toen we zochten naar originele en duurzame initiatieven voor onze Duurzame Scheurkalender. Het bedrijf vanPlestik is begonnen in 2017 en werkt aan een eigen manier om afvalplastic te gebruiken voor de productie van hun eigen meubels. Ze hebben zélf een 3D-printer ontworpen die het onbruikbare plastic kan verwerken tot stoelen, krukjes, lampen, en zelfs laptopstands. Het product dat onze aandacht trok was de Poko Duurzame lamp. Deze lamp kan op meerdere manieren gebruikt worden en dat maakt de lamp extra speciaal. Als je meerdere waardes kan toevoegen aan een product zal deze namelijk minder snel bij het afval belanden. 

Naast producten heeft vanPlestik ook nog meerdere projecten gedaan voor grote partijen zoals HEMA, De Nederlandsche Bank, Rabobank, en IKEA. Daarnaast hebben hun project ook nog op veel openbare plekken gestaan. Ontzettend leuk om te zien dat de impact die deze Amsterdamse onderneming al heel groot is.

Wil je meer weten over vanPlestik? Klik dan op deze link om meer te weten te komen over dit fantastische initiatief.

Geef reactie

Jouw email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd. *