Home / Over TOLHUIJS

 

Tolhuijs Design is een duurzaam designbureau gevestigd in Amsterdam. Onze producten brengen een verhaal met zich mee, design with a story. Dit is het verhaal achter het productieproces, waarin duurzame ontwikkeling van het materiaal en een sociaal maatschappelijke invalshoek hun neerslag vinden.
                                                                                                                                  
UPCYCLING
Onze ontwerpen beginnen niet aan de tekentafel maar op de plekken waar afval zich verzamelt. Veel fabrieken gooien dagelijks restmateriaal van hoge kwaliteit weg. Tolhuijs neemt deze afvalmaterialen als uitgangspunt en transformeert ze naar hoogwaardige, duurzame designobjecten. Het proces waarbij de waarde van afvalmateriaal wordt verhoogd, heet upcycling. Middels dit proces hopen wij bij te dragen aan het bewustzijn dat afvalmateriaal een tweede leven verdient. Wie had gedacht dat design trashy kon zijn?
                                                                                                                                             
SOCIAAL ONDERNEMEN
Daarbij vervult de sociale dimensie van ondernemen een belangrijke rol. We werken met gevangenissen en sociale werkplaatsen in Nederland opdat er een zo eerlijk en sociaal mogelijke productieketen wordt gerealiseerd. 
                                                                                                                                   
DESIGN FIRST
Uiteindelijk staat design voor ons op nummer één. Onze producten zijn herkenbaar vanwege hun speelse functionaliteit en bieden opties om zelf te customizen. Design your story.